Proud Nerds

Isatis Group neemt minderheidsbelang in Proud Nerds

Met het nemen van een minderheidsbelang van Isatis Group in Proud Nerds zijn beide Nijmeegse it-bedrijven een strategische samenwerking aangegaan. De partijen verwachten daarmee hun marktpositie binnen de it-wereld als ook de arbeidsmarkt in Nijmegen en omstreken te verstevigen.

Proud Nerds, door een reeks overnames uitgegroeid tot een allround-it-bedrijf met ruim zestig werknemers, valt uiteen in Proud Professionals en Proud Services. Concentreert de eerste poot zich op website-ontwikkeling, webapps en softwareontwikkeling, de activiteiten binnen Proud Services bestaan uit het opzetten van workspaces, werkstations en de uitvoering van beheer en support.

Isatis Group op zijn beurt is een ict-bedrijf waar tweehonderd professionals binnen meerdere businessunits werken aan klantoplossingen. Met een oorsprong in softwareontwikkeling heeft Isatis zich ontplooid op de terreinen online marketing, design, softwareontwikkeling, cybersecurity en big data.

Michiel Koopman, algemeen directeur en aandeelhouder van Proud Nerds, ziet in de samenwerking dan ook alleen maar voordelen. ‘Hiermee zetten we de volgende stappen in de ontwikkeling van ons bedrijf en met name op het delen van kennis en kunde, samenwerking op de arbeidsmarkt en de uitwisseling van resources.’

De eigenaren van Isatis Group, Jack van Poll en Aljosja Vos, zien in Proud Nerds een ‘new kid on the block’ met potentie. ‘Het is een agency waarmee we samen de toekomst in kunnen en waar Isatis zijn grote kennis van de markt in kwijt kan. Vooral op de arbeidsmarkt in it-stad Nijmegen zie ik een hechte samenwerking tussen de partijen’, aldus Van Poll.